Най-многобройната досега група високопоставени служители пристигна в столицата на Украйна, съобщи

...
Най-многобройната досега група високопоставени служители пристигна в столицата на Украйна, съобщи
Коментари Харесай

Високопоставена делегация пристигна в Киев

Най-многобройната до момента група високопоставени чиновници дойде в столицата на Украйна, съобщи латвийският външен министър Едгарс Ринкевичс.

" Въпреки дъжда от бомби и варварската грубост на Русия, Украйна ще победи ", написа той в Туитър, допълвайки, че дружно с него на формалното посещаване в Киев са и сътрудниците му от Естония, Финландия, Литва, Исландия, Норвегия и Швеция.

По-късно през днешния ден министрите на правораздаването от страните от Г-7 ще се съберат в Берлин на двудневна среща, с цел да обсъдят " ужасните военни закононарушения, осъществени на територията на Украйна ".

Новото посещаване на високопоставена делегация в Киев идва на фона на енергийната рецесия в града.

Областният шеф на Киев Алексей Кулеба заяви, че около 40% от региона е без електричество, защото спешните спирания на тока не престават.

Той отдаде обстановката на руските ракетни удари предходната седмица, както и на студеното време, което докара до щета на някои електропроводи.

" Енергийните чиновници работят без спиране и вършат всичко допустимо, с цел да възстановят електричеството и да се върнат към плануваните прекъсвания по график ", уточни Кулеба и добави, че до момента в региона са разкрити 278 " центъра на издръжливост ", където жителите имат достъп до съществени услуги.

По-рано украинският президент Володимир Зеленски предизвести, че руските сили приготвят нови въздушни удари тази седмица.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР